Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapesten belül vállalunk autó akkumulátor kiszállítást, mindössze 1890 Ft-os díj ellenében. Kérjük, éljenek ezzel a kényelmes szolgáltatással!

Blog

Környezettudatosság

A VARTA, mint Európa vezető alkáli és szén-cink elemgyártójának kötelességének érzi, hogy társadalmilag és környezetileg felelősséget vállaljon, pontosan ezért törekszik a munkafolyamatok és a szállítási folyamatok optimalizálására, hogy a lehető legkisebb legyen az elem és az akkumulátor gyártás során keletkező szén-dioxid mennyisége. Ez azért is fontos, mert egy ilyen hosszú munkafolyamatnak, mint egy akkumulátor legyártása, amihez több féle és fajta alkatrésze, nyersanyagra és gépre van szükség optimalizálatlanul sok áramot fogyaszt és sok üvegházhatású gázt enged a levegőbe, valamint melléktermékből is sok keletkezik. A Varta célkitűzései között szerepel a teljesen fenntartható elemgyártás, Az elhasznált elemek újrafelhasználása valamint az erre irányuló projektek támogatása. A Varta európai vállalat lévén Európába kevesebb szállítással, így gyorsabban és környezetkímélőbben juttatja el az akummulátorokat és az elemeket mint más, nem Európai vállalat (pl. Energizer).

 

 

 

 

 

Erőforrás megőrzés

A VARTA akkumulátorok jelenlegi innovációknak köszönhetően egyre erősebbek lesznek, amik segítenek kielégíteni a vevő igényeket, ugyanakkor kevesebb erőforrás szükséges, mivel kevesebb akkumulátort kell gyártani, így az egyre erősödő akkumulátorok hozzájárulnak a környezet megóvásához és az erősforrások megőrzéséhez.

A fő akkumulátorok gyártása során már most minimalizálva lett az üvegház gázok kibocsátása.  2007 óta:

 • Az 1 millió akkumulátorra jutó szén-dioxid termelés 48%-al csökkent, továbbá
 • A felhasznált gáz mennyisége 64,3%-al,
 • Az áramfogyasztás 68,6%-al,
 • Az vízfogyasztás 74,7%-kal.
 • A termelt hulladék mennyisége is redukálódott 59,5%-kal.
 • A termelő egységekben mozgásérzékelős lámpák segítségével optimalizálják az áramfogyasztást, így az akár 30%-kal is csökkenhet.
 • Az alkáli és szén-cink elemeink 1998 óta higanymentesek, valamint cink-levegő elemeink is higanymentesek 2018 óta


Elhelyezkedésünknek köszönhetően jóval kevesebbet kell szállítani Európán belül mint az importált elemeknek, így azzal szemben 0.4t3 –val kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, valamint 550t3-val kevesebbet, ha felszorozzuk 1375 konténerrel, ami egy átlagos szállításnak felel meg.

A VARTA szintén fontosnak érzi, hogy támogassa az alkalmazottait környezetkímélő ötleteikben és elhatározásokban, az egyik ilyen hozzájárulása a JobRad. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi az alkalmazottaknak, hogy ingyen lízingeljenek kerékpárokat munkába járáshoz és személyes használatra. Az Ellwagen-i üzemet felszerelték egy 800 köbméteres napelem parkkal, ami akár 50 háztartás éves energiaszükségletét is fedezni tudja. Ezt az energiát arra használják, hogy beforgassák a termelésbe, így kevesebb áramot használjanak a termelés során

 

 

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

A dischingeni gyárban gyártott akkumulátorok higany, ólom és kadmium mentesek, így teljesen újrahasznosíthatóak. Az Ellwagen-i gyárban is teljesen higanymentes a termelés, így a fogyasztói elemek is teljesen újrahasznosíthatóak, pl. út- vagy épületek építésébe, vasmunkába. A fenntarthatóságot tartjuk szem előtt a termékek csomagolásánál is, a magas minőségű akkuk legalább 80%-a újrahasznosított komponensekből készül.

 

BIZTONSÁGOS ÉS HOSSZÚ ÉLETTARTAMÚ ELEMEK

Annak köszönhetően, hogy folyamatosan fejlesztjük elemeink teljesítményét, a jövőben minimálisra fogják csökkenteni a használt elemek számát, és így értékes erőforrásokat fognak megtakarítani. Ugyanakkor a leghosszabb élettartamú elemeket is egy idő után ki kell cserélni, és ezért vállalnak kötelezettséget különösen a használt elemek újrahasznosításáért. A VARTA egész Európában együttműködik a használt elemeket gyűjtő szakcégekkel, amelyek egyúttal részletes információkat is adnak az elemek újrahasznosításáról.

 

ELEMEK ÁRTALMATLANÍTÁSA

Az elektromos eszközök anyagainak, az újratölthető akkumulátorok és elemek gyűjtése és újrahasznosítása szükséges. Értékes nyersanyagokat takarít meg és fenntartható módon védi a környezetet. Lényegében az összes elemet újra lehet hasznosítani. A 2006/66/EK uniós irányelv 2008 óta valamennyi uniós tagállamban kötelező, aminek a célja a 45%-kos begyűjtési arány elérése 2016 szeptemberig. A használt elemek és újratölthető akkumulátorok itt, a VARTA cégnél adhatók le az üzletekben, illetve városi gyűjtőhelyeken, így például a lakossági hulladéklerakó helyeken vagy újrahasznosító központokban.

 

 

 

 

Varta a mindennapokban

Önnel is előfordult már, hogy az éjszaka folyamán kiment a mosdóba és kislábujjal belerúgott a szekrény szélébe a vaksötétben? Esetleg elment volna este futni vagy biciklizni, de a gyenge kivilágítottság miatt nem merte bevállalni? Netán a buszon hazafele olvasott volna, de a sofőr nem kapcsolta fel a belső lámpákat és koromsötétben ült? Vagy talán az fordult elő, hogy a nap közepén jött rá, hogy 10%-on van a telefonja és nincs önnél hálózati töltő? Vagy csak szimplán érintkezési hibás lett a kábel? Ha fent említett kérdések bármelyikére igen volt a válasz, örömmel mutatom be önnek a VARTA által kínált megoldásokat a legkülönfélébb problémákra.

Este vagy éjszakába nyúlóan kirándulnék, de nem merek, mert a sötét erdőségekben félek, hogy eltévednék, letérnék az útról. Mi tévő legyek?

Először is, jó megoldás lehet beszerezni egy fejlámpát vagy egy zseblámpát, vagy mindkettőt, elvégre a fejlámpa csak abba az irányba világít, amelyikbe fejünk fordul, nem abba, amelyikbe éppen nézünk. Érdemes lehet azonban fejlámpát (is) beszerezni, ugyanis a zseblámpák nagy hátránya, hogy egyik kezünket mindig lefoglalják, így bármilyen mozdulatsor, ami két kezet igényel, legyen az valamilyen mászás, felkapaszkodás, evés vagy akár biciklizés (amennyiben gyenge lenne a biciklilámpa fénye vagy nem lenne rajta).
A Varta zseblámpák különböző igénykehez igazítva különböző fényerővel és funkciókkal állnak vevőink rendelkezésére, függően attól mennyire erős lámpára van szükség és milyen extrákkal.

 • Night Cutter termékcsaládunk virtuálisan kettévágja az éjszakát. Prémium újratölthető lámpák, Li-ion akksival, melyhez tartozik egy lemerülési indikátor, 4 fajta fénykibocsájtási móddal (gyenge, közepes, erős, villogó). A benne lévő Cree led nagy teljesítményre képes, elérheti akár 700 lumen fényerősséget is. Víz (IPX4)- és ütésálló (2 méterről ledobva). Vész esetén akár még vésztöltőnek is használható, így nem kell félni hogy az erdő közepén lemerül a telefonunk és eltévedünk
 • A High Optics elemlámpák prémium anyagokból készülnek és a fényerejükre se lehet panasz: 3-5W-os izzókkal és precíziós fókusszal vannak ellátva a legoptimálisabb teljesítmény érdekében
 • Az Indestructable (elpusztíthatatlan) termékcsalád már a nevével is sugallja mire tervezték. Víz-, por- és ütésállóak, robosztus szerkezettel ellátva a minél nagyobb ellenállás eléréséért. A gumírozott elemek és az eloxált alumínium ház mind hozzájárulnak ezen fényforrások szívósságához, melyek nem hagyják cserben az embert extrém környezetekben
 • Az Outdoor Sports termékek tökéletes választás minden kalandvágyó ember számára. ütés- és vízállóak, így ha kiesne a kezünkből a zseblámpa, vagy esetleg a fejünkről levéve leesne a fejlámpa sem lesz probléma.

Fejlámpák:

 

Zseblámpák:

 

 

Otthon rossz helyen van a villanykapcsoló, és a sötétségben kell végigmennem a folyosón, mit lehetne tenni azért, hogy ne rúgjam be a lábam mindig valamibe? Az udvarra belépve nagy a sötétség, jó lenne, ha valami azonnal világítana ahogy belépek, de vajon mi?

 

Amennyiben nem akarunk villanyszerelőt hívni és falat bontani, hogy a vezetékeket máshová vezessük vagy újat húzassunk be, érdemes lehet elgondolkozni egy olcsóbb és gyorsabb alternatíván, ilyen a mozgásérzékelős éjszakai világítás, ami csak egy bizonyos sötétségi szint után kapcsolódik be és csakis mozgásra. könnyen felhelyezhető bármilyen fal felületre, és akár több mint 24 órán keresztül is képes világítani

 

 

 

 

Otthon nincs megfelelő helyem olvasni, ritkás a fény vagy szemből jön, valamint utazás közben is sokszor túl sötét van hozzá. Mit lehetne ez ellen tenni?

Nos, amennyiben nem akarunk otthona beújítani egy olvasó lámpát, vagy fölösleges is lenne, mert nem asztalnál olvasunk, hanem mondjuk a kanapén fekve vagy ülve, akkor érdemes beszerezni a VARTA Book Light nevű eszközét, melyet bármilyen, nem túl vastag felülethez oda tudunk csíptetni.

Lemerült a telefonom, és nincs nálam töltő. Mit tegyek? Érintkezési hibás a csatlakozóm. Elszakadt a kábelem. Nem működik a hálózati adapter. Mi tévő legyek?

Nos, ha a tragédia már megtörtént, csak mástól tudunk kérni töltőt, azonban arra ha napközben merül le a telefonunk, vagy ha tönkremegy a hálózati töltőnk jó előkészület lehet egy vésztöltő/Powerbank beszerzése. Powerbankoknak az egyik nagy előnye, hogy hordozható, és nem foglal el sok helyet, így bárhova vihetjük magunkkal, ahova csak szeretnénk. Több fajtájuk van, amik különböznek méretben, nehézségben és töltési gyorsaságban. Egyes powerbankoknak van Lcd kijelzője, valamint van olyan is, ami rendelkezik vezeték nélkül töltés funkcióval. Ezen kívűl a Varta kínálatában megtalálhatóak kábelek és átalakítók is, ha esetleg tönkre menne a kábel vagy az adapter.

Powerbankok:

Töltők, adapterek, kábelek

 

 

 

 

Az AFA/Varta létrehozása

Ha azt szeretnénk megtudni, miért alapították a VARTA-t, érdemes átgondolni, mit is jelent ez a szó. A VARTA a Vertrieb, Aufladung, Reparatur transportabler Akkumulatoren – Hordozható akkumulátorok értékesítése, töltése, javítása mozaikszava. Ebből következik, hogy a Varta márka azért jött létre, hogy akkumulátorokat árusítsanak, és teszik is ezt sikeresen már 130 éve.
A Varta AG-t Adolph Müller alapította 1887. december 27-én Hagen Wehringhausen kerületében Tudor’schen Systems Büsche & Müller oHG Accumulatoren-Fabrik néven. Adolph Müller felismerte az akkumulátorok nagy piaci potenciálját abban az időben. Paul Büsche mellett több Hagen-i vállalkozó és bankár is részt vett csendestársként. A cég 1888-ban kezdte meg a helyhez kötött ólom-savas akkumulátorok ipari gyártását Henri Owen Tudor terve alapján. A Siemens és az AEG megkezdték az ólom-savas akkumulátorok gyártását, Adolph Müller együttműködésre törekedett velük. A tárgyalások lezárulta után a társaságot 1890. január 1-vel Accumulatoren-Fabrik Aktiengesellschaft-vá, AFA (Akkumulátor Gyár Részvénytársaság) alakították át a fent említett csoportok tőkerészesedésével és a Deutsche Bank (Német Bank) közreműködésével. Az AFA első leányvállalataként 1890-ben megalapították a Bécsi Általános Képviseletet.

 

A szabadalmi viták elkerülése érdekében az AFA 1890. április 4-én megszerezte a németországi licencjogokat Camille Alphonse Faure-tól az ólomlemezekre felvitt ólom-oxidokra vonatkozó szabadalomra. A szabadalmi jog birtoklása lehetővé tette az AFA számára, hogy nagyobb léptékű stratégiai intézkedéseket hozzon. Ezáltal az AFA tovább tudta erősíteni piaci dominanciáját és bővíteni tudta technikai bázisát.

 • Az AFA-t 1894-től jegyzik a berlini tőzsdén.
 • 1896-ban az első expedíció az Északi-sarkon, ami elektromos világítást használ a jeges éjszakákon: a VARTA által gyártott akkumulátorok bírják a dermesztő, mínusz 50 fokos próbát.
 • 1897-ben az AFA Berlinbe helyezte át székhelyét

20. század eleje

1904-ben az AFA felvásárolta a Watt Accumulatoren-Werke AG-t, amely hordozható akkumulátorokat gyártott telephelyén. Ezeket zseblámpákhoz, távírókhoz és jelzőberendezésekhez használták. Az üzem a cégcsoport második legfontosabb pillére lett, Varta nevű értékesítő világhírűvé vált.

1905-ben a Siemensszel és az AEG-vel közösen megalapították Berlinben az elektromos vonatvilágítással foglalkozó céget, rövidítve GEZ. 1913-ban átvették a német Edison akkumulátorgyártó céget, a DEAC-ot, amelyet 1905-ben Berlinben alapítottak Edison típusú acélakkumulátorok gyártására. Abban az időben a fő hageni gyár főként nagyméretű, rögzített ólom akkumulátorokat gyártott. Az első világháború alatt a termelést egyre inkább a hadsereg igényeihez igazították. Például a hageni üzem volt az egyetlen tengeralattjáró-akkumulátorgyártó a Német Birodalomban. Az első tengeralattjáró akkumulátort már 1904-ben szállították. Ezért a brit Admiralitás már az első világháborúban légitámadásokat tervezett a hageni AFA üzem ellen. Megalkotják a világ első jármű világításra való akkumulátorát, így biztonságosabbá válik az éjszakai autózás.

1926-ban az AFA megvásárolta az 1922-ben Hamburgban alapított Pertrix Chemische Fabrik Aktiengesellschaft-ot. A szárazelemeket és a zseblámpákat a Pertrix új gyárában gyártották. Ennek a munkának a termékei közül különösen megemlítendők a rádióvevők anódelemei. 1927-ben az AFA átvette a dortmundi Dominit-Werke GmbH bányalámpagyárat. Hannover-Stöckenben az AFA 1936 és 1938 között új üzemet épített, amely kizárólag a haditengerészet számára gyártott akkumulátorokat tengeralattjárókhoz és torpedókat.

 

Az AFA átnevezése Vartára és a székhely áthelyezése

Mivel a második világháborút követő évtizedekben a VARTA név márkaként és minőségi koncepcióként továbbra is elfogadottá vált, a Csoport közgyűlése 1962-ben úgy döntött, hogy az AFA-t Varta Részvénytársaságra nevezik át. A Varta 1956 óta szállít tengeralattjáró akkumulátorokat a jelenlegi német haditengerészet számára és exportra. A tengeralattjáró akkumulátorokkal kapcsolatos üzletág a legjövedelmezőbb, és - a kevés eredeti gyártási terület egyikeként - a Hawker (a Varta AG utódja) folytatja a fő hageni üzemben. 1977-ben a régi Varta AG-t felosztotják Varta AG-ra az akkumulátorok és műanyagok, a CEAG az elektronikai és az Altana a gyógyszeripari termékek területén.

Varta Újítások

 • VARTA gyorsan reagál a hatvanas években piacra dobott járművek növekvő energiaigényére és áttér a 6 voltos akkumulátorokról a 12 voltosokra.
 • A VARTA alapvető alkatrészeket újít meg: a fából készült elválasztók helyett műanyag elválasztókat alkalmaz, amitől robusztusabb lesz az akkumulátor.
 • Az indítóakkumulátorok keménygumi-házait egyszerű műanyagdobozokra cserélik. Az újítás előnyei a kisebb tömeg és az egyszerűbb hordozhatóság.
 • Megjelenik a legelső kifolyásbiztos autóakkumulátor, a VARTA Super Dry.
 • Bevezetésre kerülnek a világ első szelénium-technológiás gondozásmentes indítóakkumulátorai. Ezzel csökken az akkumulátorok önkisülése, vízfogyasztása – és ezzel az összköltségeik is.
 • 1969-ben a holdraszálláskor is jelen van a VARTA, Neil Armstrong fényképezőgépét Varta elemekkel szerelték fel a maximális teljesítmény elérése érdekében.

A VARTA újraszerveződése

A cég évtizedekig az akkumulátorgyártás különböző területein tevékenykedett. A Varta ipari és járműakkumulátorokat, kör- és gombelemeket gyártott. 1993-ban a Varta AG története során először nem termelt nyereséget. A Financial Times szerint a globális verseny és a költségkényszer, valamint a beágyazott struktúrák miatt a Varta "sok szempontból tipikus eset volt egy német cég számára a kilencvenes évek közepén". Ennek eredményeként megkezdődött a csoport mélyreható átalakítása. 1995-ben az ipari akkumulátorok részlegét és ezzel együtt a történelmi alaptevékenységet eladták a brit BTR (British Tire & Rubber Company) konszernnek. Ezzel egy időben az autóakkumulátor-üzletágat a Robert Bosch GmbH-val közös vállalkozásba vonták be. 1998-ban egy szerkezetátalakítás során a teljes készülék akkumulátor tevékenységet egyesítették az új Varta Gerätebatterie GmbH-ban és a Varta-Plastic eladásra került. Ezzel lezárul a készülék- és autóakkumulátor-divíziókra való koncentrálás, és a Varta AG tiszta csoport holdinggá válik. 1999-ben a cink-szén akkumulátorok gyártása Ellwangenben leállt.

2001-ben a mikroakkumulátorok részlegét leválasztották, az így létrejött Varta Microbattery a Varta AG leányvállalata lett Hannoverben. 2002 nyarán a Varta két legnagyobb munkaterületét eladták, a hordozható akkumulátorok területén a többségi részesedést az akkumulátorgyártó Rayovac kapta. A Vartának 1700 alkalmazottja volt, és mintegy 130 millió eurós forgalmat bonyolított le a mikroakkumulátor szektorban.

2005 júliusában a Spectrum Brands, ami a Rayovac jelenlegi neve, bejelenti a Vartával közös vállalkozást, és teljes mértékben átveszi a kiskereskedelmi akkumulátor üzletágat. Ennek eredményeként csak a mikroelemes részleg maradt a Vartánál. Ezt 2007 februárjában mintegy 30 millió eurós előzetes vételáron eladták az osztrák VEG Beteiligungsgesellschaftnak és a Buy-Out Beteiligungs-Investnek.

A Volkswagen AG és a Varta Microbattery 2009-ben kutatási együttműködést alapított az elektromos autókba szánt lítium-ion akkumulátorok fejlesztésének előmozdítása érdekében. .A Varta AG-t 2011 augusztusában vásárolta meg ugyanaz a cégkonzorcium, amely a Varta Microbatteryt is átvette [24]. A felvásárlást követően a Montana Tech Components korábban közvetlenül birtokolt leányvállalatait, a Varta Microbattery GmbH-t és a Varta Storage GmbH-t a Varta AG-ba helyezte.

Újraegyesülés

2019 májusában a VARTA AG bejelentette, hogy ismét átveszi a kereskedelmi akkumulátorok (háztartási akkumulátorok) és töltők területét, mivel az Energizernek az EU trösztellenes hatóságai utasítására fel kellett adnia a Varta európai üzletét. A vásárlás magában foglalja a VARTA márka világméretű elnevezési jogát a kereskedelmi akkumulátorok és töltők, valamint az EMEA régió operatív üzletágára vonatkozóan. A régión kívüli korábbi fiókok az Energizernél maradnak. Az Energizer továbbra is használja a VARTA márkát Ázsiában és Amerikában egy licencszerződés alapján. 2020. január 2-án a Varta AG bejelenteti, hogy a VARTA Consumer Batteries üzletágának felvásárlása az Energizertől sikeresen befejeződött.

Elemfajták és optimális használatuk

Ha ön se tudja, pontosan milyen elemre is van szüksége, ez a cikk segíthet önnek kiválasztani a megfelelő energiaforrást készülékéhez. Legyen szó faliórákról, digitális képkeretekről, digitális órákról, digitális fényképezőgépekről, Xbox vagy Playstation kontrollerekről, játék(RC) autókról, elem- vagy kerti lámpákról, vérnyomásmérőkről, távirányítókról vagy rádiókról, a VARTA kínálatában megtalálja a megfelelő elemeket a különböző készülékek megfelelő üzemeltetéséhez. A rengeteg fajta gomb és óraelem, melyeknek mindegyike egyedi és más eszközbe használatos nem lesznek benne a tárgyalt elemek listájában.

 

 

 

 

 

 

 

VARTA LONGLIFE MAX POWER

A VARTA LONGLIFE MAX POWER a Varta longlife termékcsaládjának legerősebb fogyasztói elem variánsa, amely precíz teljesítményt nyújt az erőforrás igényesebb eszközözöknek és az ingadozó fogyasztású eszközöknek. A teljesítménye a longlife power-höz hasonló, azonban sokkal jobban bírja az impulzív terhelést (rövidebb, intenzívebb igénybevétel). A Max Power elemei ideális megoldást nyújthatnak játékkonzolok kontrollereibe, digitális fényképezőgépekbe, vakukba és vérnyomásmérőkbe valamint szén-monoxid érzékelőkbe és mikrofonokba.

 

Fajtái:

Típus

Elem mérete

4703 / LR03

mikró, AAA

4706 / LR6

ceruza, AA

4722 / 6LR61

9V, PP3

 

 

 

 

 

VARTA LONGLIFE POWER

A VARTA LONGLIFE POWER a Varta longlife termékcsalád része, a legerőteljesebb elemek egyike, kifejezetten olyan eszközökhöz tervezve, amelyeknek hosszútávon nagy mennyiségű energiára van szükségük, ilyenek pl. játékok, számítógép perifériák (vezeték nélküli billentyűzet, vezeték nélküli egér), távirányítható autók, játék tankok, ledes elemlámpák, zseblámpák vagy mozgásérzékelők.

 

Fajtái:

Típus

Elem mérete

4903 / LR03

mikró, AAA

4906 / LR6

ceruza, AA

4914 / LR14

bébi, C

4920/LR20

Góliát, D

4922/6LP3146

9V, PP3

4912/3LR12

4.5V, lapos

  

 

 

 

 

VARTA LONGLIFE

A Varta Longlife elemek extra hosszú időn keresztül tudja biztosítani az alacsony áramfelvételű készülékek energiaellátását, mint pl. távirányítók, faliórák, rádiók.

 

Fajtái:

Típus

Elem mérete

4103/LR03

mikró, AAA

4106/LR6

ceruza, AA

4114/LR14

bébi, C

4120/LR20

Góliát, D

4122/6LP3146

9V, PP3

 

 

 

 

 

VARTA ULTRA LITHIUM

A VARTA ULTRA LITHIUM elem kínálata megfelel a legmagasabb minőségi feltételeknek, egyedülálló teljesítménye lehetővé teszi a modern beltéri- és kültéri készülékek legmegfelelőbb energiaellátását. Tökéletes választás magas és intenzív energia felvételű készülékek számára, mint például a digitális fényképezőgép vagy a füstérzékelő rendszerek. Akár 38%-al csökkentett súly az alkáli elemekkel szemben, így sportoláshoz és kültéri célokhoz (Walkie-Talkie, kültéri kamera) egyaránt ideális választás. Extrém alacsony hőmérséklet mellett is tökéletesen működik.

 

Fajtái:

Típus

Elem mérete

6103

mikró, AAA

6106

Ceruza, AA

6122

9V

  

 

 

 

 

VARTA SUPER HEAVY DUTY

A VARTA SUPER HEAVY DUTY féltartós szén-cink elemei árérzékeny vásárlóink számára készül, mely a VARTA minőséget ötvözi a megfizethető árral. Ezek az elemek tökéletesen működnek alacsony energiafogyasztású készülékekbe, például pl.: faliórák, ébresztőórák és távirányítók. SUPER HEAVY DUTY elemeinket azon vásárlóinknak ajánljuk, akiknek fontos az, hogy megfizethető áron juthassanak elemhez készülékeikbe.

 

Fajtái:

Típus

Megnevezés

2003/R03

mikró, AAA

2006/R6

ceruza, AA

2014/R14

bébi, C

2020/R20

Góliát, D

2022/6F22

9V,

2012/3R12

4.5V, Lapos

 

 

VARTA ÚJRATÖLTHETŐ ELEM

A VARTA újratölthető elemei egy környezetkímélő alternatívát nyújthatnak, mely pénzügyileg és környetvédelmileg is jobb alternatívát nyújtahatnak ügyfeleinknek.

 

 

VARTA RECHARGE ACCU ENDLESS

A VARTA RECHARGE ACCU ENDLESS az új pénztárcakímélő termékcsalád, legmagasabb számú újratöltés a leginkább igényelt kapacitásokban. Az Endless akkukat fajtájától függően akár 500x, 2100x vagy 3500x is újra fel lehet tölteni, így elmondható, hogy ezek az elemek sokáig használhatóak magas minőségen. A kisülési arány igen alacsony, így 5 év után is megtartja még kapacitásának 60%-át. Csomagolásból kivéve azonnal használható. Az Endless termékcsalád elemeit bármelyik felhasználási területre lehet használni kapacitástól függően, legyen szó intenzív megterhelésről (Ledes elemlámpa, vezetéknélküli egér) vagy hosszútávú gyenge terhelésről (távirányítók, kapcsolók, órák).

Fajtái:

Típus

Megnevezés

56663/HR03

mikró, AAA

56666/HR6

ceruza, AA

56673/HR03

mikró, AAA

56676/HR6

ceruza, AA

56683/HR03

mikró, AAA

56686/HR6

ceruza, AA

 Kifutott termék!

 

 

 

 

VARTA RECHARGE ACCU PHONE / SOLAR

A VARTA RECHARGE ACCU PHONE ÉS SOLAR elemeit telefonokba valamint napelemmel működő eszközökbe, mint például: napelemes kerti lámpák. Az Accu Recharge Phone a vezeték nélküli telefonokhoz optimalizált energiaforrás, amelyeknek folyamatos töltésre van szüksége. 100x újratölthető memóriaveszteség nélkül, precíz és tartós megoldás telefon tápegységnek.
Az Accu Recharge Solar speciálisan napelemes kerti lámpákhoz készült, optimálisan igazodik ezen készülék sokáig tartó alacsony energia felvételéhez.

Fajtái:

Típus

Megnevezés

58397 / HR03

mikró, AAA

58398 / HR03

mikró, AAA

56736 / HR6

ceruza, AA

 

 

 

 

 

 

 

VARTA ACCU RECHARGE POWER

A VARTA RECHARE ACCU POWER a Varta legjobb ár/érték arányú termékcsaládja, a nagy teljesítményt ötvözi az újratölthetőséggel. Minden méretben kaphatóak, és a legnagyobb kapacitású elemek a piacon Ready To Use technológiával, azaz kibontás után azonnal használható. a különböző méreteknek és kapacitásoknak köszönhetően a vevői igényeket képes lefedni a Power tölthető elemek.  Felhasználása igen széleskörű, kezdve az alacsony energiafelvételű falióráktól haladva a a magasabb energiaigényű ledes elemlápák, játékautók és játékok, kontrollerek és bébiőrökig.

Fajtái:

Típus

Kapacitás

Megnevezés

56703 /  HR 03

800

mikró, AAA

56706/  HR 6

2100

ceruza, AA

5703 /  HR 03

1000

mikró, AAA

5716 /  HR 6

2600

ceruza, AA

56714 / HR 14

3000

bébi, C

56720 / HR 20

3000

Góliát, D

56722 / HR9V

200

9V

 

 

 

 

 

SPECIÁLIS ELEKTRONIKAI ELEMEK

Magas energiaszintű elemek alap és okos eszközök számára. A VARTA legszélesebb választékot kínálja a piacon a lítium gombelemek és az alkáli speciális elemek piacán - úgy tervezték, hogy maximális biztonságot nyújtsanak, megbízható energiával kombinálva különböző kis elektronikus elemek számára, összpontosíva a magas és következetes napi igényekre. Ezen elemek távirányítókba (kapunyitó, autókulcs, klíma kapcsoló), otthoni eszközökbe, valamint számológépekbe kerülnek a legtöbbször. 

fajtái:

Típus Megnevezés
04001 / LR 1 LR1/N/lady
04061 / LR8D425 AAAA, mini
04034 / 4 LR 44 V4034PX/4LR44
04223 V23GA
04227 / LR 27 V27A
04028 / 4 SR 44 V28PX

 

 

 

 

 

Professzionális lítium

A lítium elemek eladása rohamosnövekedést mutat köszönhetően a legmodernebb okos otthoni és biztonsági eszközöknek. Kiváló energiaforrás lámpák, fényképezőgépek, és vakuk részére, hogy részese lehess minden fontos pillanatnak az életedben és biztonságban tudhast a családod. Főleg digitális fényképezőgépek, vakuk, okos egészségügyi eszközök és otthoni biztonsági eszközök használják (mozgásérzékelő).

Fajtái:

Típus Megnevezés
06205 / CR 17345 CR123A
06206 / CR15 H270 CR2
06127 / CR 14250 CR 1/2 AA
06203 / 2 CR 5 2CR5
06204 / CR-P2 CR-P2

 

A VARTA elemei és akkumulátorai már 130 éve megoldani a fogyasztók energiával kapcsolatos problémáit, legyen szó autókról (akkumulátor), rádiókról, walkie-talkie-ról, játékautókról, vezeték nélküli egrekről vagy billentyűzetekről, fali- és karórákról, digitális órákról, digitális fényképkeretről, vernyomásmérőkről, elemlámpákról, kerti lámpákról vagy kerti szolár lámpáról a VARTA-nak mindig vannak megoldásai ezen eszközök energiaforrásához. Ezek az elemek prémium minőségűek és jóval kevésbé környezetszennyezőek, mint a tengeren túlról importáltak.Ha elemet vásárolna, a VARTA elemei amellett hogy prémium kivitelűek még környezetkímélőbbek is, ezért hát érdemes elgondolkozni rajta, mi a fontosabb, az unokáinknak hagyott jövő, vagy a jelenben egy nagyon kicsit olcsóbb, de kevésbé tartós olcsó elem.

 

 

 

 

 

Amit a Schlosser Kft. -ről tudni érdemes

 • 1995. augusztus 3 - cégalapítás

 • 1995 őszén - Bosch termékek és Bosch autóalkatrészek forgalmazásának megkezdése.

 • 1999. március -  a Varta hivatalos Mintaboltja. Akkumulátorok és elemek széles választéka elérhető.

 • 2003-ban a termékkínálat kiegészült OSRAM világítástechnika termékekkel.

 • 2004 óta a Remington hivatalos Mintaboltja. A teljes hazai Remington szortiment készletről folyamatosan elérhető.

 • 2007 tavaszán, a Banner gyártmányú motorkerékpár akkumulátorokat vezettünk a kínálatunkba, majd a nagy sikerre való tekintettel szortimentbe helyeztük a gyártó autó, tehergépkocsi, és munka akkumulátor kínálatát is.

 • 2009-ben speciális akkumulátor egységek gyártásával, forgalmazásával bővítettük portfóliónkat, amivel az ipari felhasználású akkumulátor egységek (vészvilágítás, szerszámgép akkumulátor, elektronikus berendezések memória és tápellátása, modell akkumulátorok stb.) jelentős keresletére nyújtunk kínálatot.

 • 2011-ben a Valera termékekkel bővítettük szépségápolási palettánkat, mely termékekkel a professzionálisabb felhasználási igényeket elégítettük ki e területen.

 • 2012 őszén érkeztek meg a Varta Hungária kft forgalmazásában hazánkba a Russell Hobbs termékek. A Schlosser Kft mint Russell Hobbs nagykereskedő, és Mintabolt,  speciális  szerepet  tölt be a kereskedelmi palettán. Képviseli  a Varta Hungária kft által forgalmazott teljes kínálatot és folyamatosan bővül Russell Hobbs választéka is. Mindez színvonalas környezetben, egyre több kiállított mintadarabbal, folyamatosan növekvő készlettel és barátságos árakon.

 • 2013 nyarán a Varta Hungária átalakult, Spectrum Brands Hungária Kft. néven folytatja működését. Mintabolti szerepünk változatlan maradt.

 • 2014-től cégünk ismét bővítette a termékkínálatát autóalkatrészek kínálatunkban megjelentek a BlaupunktKenwood termékek és Motul kenőanyagok kedvező áron.

 • 2015-ben  Tennant ipari takarítógépek kerültek be kínálatunkba.

 • 2016 ősz - Cégünk meghatározó szerepet tölt be a hazai Bosch ablaktörlőlapátok értékesítésében, a megújúlt www.autoalkatreszaruhaz.hu weboldal segítségével. Továbbá Karcher és Interphone viszonteladók lettünk.

 • 2017. március - elindult vadonatúj weboldalunk a www.strade.hu Kiváló minőségű termékpalettánkat széles kínálatát szeretnénk egy oldalon a kedves vásárlóik elé tárni.